Tuskulėnuose – Ukrainos palaikymo renginys

tuskulenai2024 m. rugpjūčio 29 dienos vakarą Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Tuskulėnų rimties parke vyko saulėgrąžų skynimo akcija. Tai simbolinis paramos ir palaikymo Ukrainos nepriklausomybės dienai paminėti renginys. Šiemet pavasarį pasėtų saulėgrąžų skynimo renginys simboliškai sutapo su Ukrainos gynėjų ir jų atminimo diena.

Renginyje dalyvavo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinis direktorius dr. Arūnas Bubnys, Ukrainos ambasados Lietuvoje darbuotojai, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Vilniaus skyriaus nariai, nevyriausybinių organizacijų, dvasininkų, ukrainiečių bendruomenės atstovai. Vilniečiai, laikinai Lietuvoje apsistoję Ukrainos piliečiai, Ukrainos ambasados diplomatai ir visi susirinkusieji tylos minute pagerbė žuvusiųjų gyvybes kovoje už Ukrainos nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį vientisumą, taip pat visų lietuvių, žuvusiųjų kovose už nepriklausomos Lietuvos laisvę.

Renginyje buvo sugiedoti Lietuvos ir Ukrainos himnai. Abejingų nepaliko ukrainiečių mokinių, šiuo metu gyvenančių Lietuvoje ir generolo Povilo Plechavičiaus karių sąjungos Vilniaus rinktinės choro vyrų sudainuotos dainos lietuvių ir ukrainiečių kalbomis.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinis direktorius dr.Arūnas Bubnys pasveikino visus susirinkusius su Ukrainos nepriklausomybės diena, dėkojo garbiems svečiams, atėjusiems į Ukrainos palaikymo akciją. Jis pabrėžė, kad Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbuotojų iniciatyva jau trečius metus iš eilės vyksta šis Ukrainos palaikymo renginys.

„Linkiu Ukrainai kuo greičiau pasiekti pergalę prieš agresorių, o pasiekus pergalę, kad į savo atstatytus namus grįžtų žmonės. Lietuva ir Ukraina daug šimtmečių kovoja už savo laisvę. Abiejų šalių partizanai daugelį metu kartu priešinosi sovietinei santvarkai. Turbūt nedaug kam žinoma, kad 1954 metais, jau po Stalino mirties, ukrainiečiai su lietuviais organizavo Kengyro sukilimą Kazachstane. Šiandien Ukraina gina ne tik savo šalį, bet ir visą Europą. Mes nuoširdžiai užjaučiame žuvusiųjų už Ukrainos laisvę artimuosius. Ir manome, kad moralinė mūsų parama Ukrainai taip pat yra labai svarbi kaip ir šiandienos mūsų renginys“, kalbėjo LGGRTC vadovas dr.A. Bubnys.

Renginio metu kalbėję svečiai pabrėžė, kad Lietuvos parama šiuo sunkiu Ukrainai metu yra itin vertinga, o bendra veikla dar labiau stiprina draugiškus abiejų tautų ryšius.

Nuotraukos Raimundo Kaminsko

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode