Klaipėdoje atidaryta pirmoji per nepriklausomybės laikotarpį pastatyta mokykla

mokiniaiKlaipėdoje, Tauralaukyje, pirmadienį atidaryta pirmoji per nepriklausomybės laikotarpį uostamiestyje pastatyta mokykla.

Anot Klaipėdos savivaldybės, nauja mokykla skirta pirmų–aštuntų klasių moksleiviams, šiais metais čia mokysis 666 vaikai.

„Šiaurinėje miesto dalyje mokyklų trūksta, tad naujos mokyklos statybos šioje miesto dalyje buvo reikalingos. Nors projekto įgyvendinimas buvo ypatingai sudėtingas ir brangus, šiandien turime rezultatą, kuris, tikiuosi, tenkina švietimo bendruomenę bei mokinių tėvus“, – pranešime sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

„Tačiau šiuo projektu taško dėti negalime – ugdymo vietų poreikis šioje miesto dalyje didžiulis, tad ir toliau ieškome sprendinių, kaip užtikrinti daugiau vietų, tačiau ne tokiais brangiais ir sudėtingais sprendiniais. Viena iš galimybių – senosios Tauralaukio progimnazijos rekonstrukcija, kuri taip pat palengvins situaciją šiaurinėje miesto dalyje“, – pridūrė jis.

Mokyklos statybos kainavo 19,5 mln. eurų. Ją projektavo įmonė „A405“, darbus atliko įmonė „Versina“.

Švietimo įstaigą sudaro du korpusai sujungti stikline galerija: apvalios formos statinys bus mokomasis korpusas, stačiakampio formos – sportinis.

Dviejų aukštų mokomajame korpuse įrengta aktų salė, biblioteka, valgykla su maisto gaminimo patalpomis, mokymo patalpos, daugiafunkcė erdvė su amfiteatru, medinių konstrukcijų kompozicija.

Mokyklos patalpos pritaikytos žmonėms su negalia – įrengti liftai, sanitariniai mazgai.

Sporto korpuse įrengtos dvi atskiros sporto salės 1–4 ir 5–8 klasių mokiniams, drabužinės su dušais ir sanitariniais mazgais, sporto inventoriaus sandėliai, treniruoklių, choreografijos ir aerobikos salės su inventoriaus sandėliais, pedagogų metodinis kabinetas.

Taip pat įrengtos sporto erdvės lauke – krepšinio-tinklinio ir mini futbolo aikštelės, trijų juostų bėgimo takas bei šuolių į tolį sektorius.

Persikėlus moksleiviams, pradedami Tauralaukio progimnazijos pastatų rekonstrukcijos darbai. Rekonstravus vieną iš statinių, bus įkurtas lopšelis-darželis, kurio trūksta šiaurinėje miesto dalyje.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode