Parama dėkojame




G. Jakštas: ukrainietės sportininkės diskvalifikavimas yra visiškai nesuprantamas

jakstasŠvietimo, mokslo ir sporto ministro teigimu, Tarptautinės fechtavimo federacijos sprendimas diskvalifikuoti ukrainietę Olha Charlan iš pasaulio čempionato dėl to, kad po laimėtos kovos prieš rusę Aną Smirnovą ji atsisakė paspausti ranką varžovei, yra visiškai nesuprantamas. 

„Oficialiu laišku kreipsiuosi į Tarptautinę fechtavimo federaciją ir kitas federacijas ragindamas gerbti žmogaus teises, jautriai vertinti situaciją. Jei tarptautinė federacija neturi valios priimti ryžtingo sprendimo nekviesti agresorių šalių sportininkų, mažiausia ką galėtų padaryti – gerbti kitų sportininkų teisę pasirinkti, išlaikyti moralinę poziciją.

Agresorių šalių atstovų grąžinimas į tarptautines sporto arenas ir taip pažeidžia Ukrainos sportininkų teises, programuoja konfliktą – ir ne tik Ukrainos sportininkams“, – sako ministras. 

Lietuva nuo pat Rusijos agresijos pradžios tvirtai laikosi ir toliau laikysis pozicijos, kad kol Rusija, padedama Baltarusijos, tęsia karą Ukrainoje, šių šalių sportininkai tarptautinėse varžybose apskritai neturėtų varžytis – net ir po neutralia vėliava. Ne sykį ši pozicija buvo išsakyta tarptautinėse rezoliucijose, paskelbta bendra Lietuvos sporto organizacijų ir federacijų deklaracija, kuri išplatinta ir tarptautinėms sporto federacijoms, ir Tarptautiniam olimpiniam komitetui. 

„Dėkoju mūsų sporto bendruomenei už tvirtus principus ir raginu nesustoti, netylėti, skatinti savo sporto šakų tarptautines federacijas laikytis žmogiškumo principų“, – kalba G. Jakštas. 

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode