Marcinkevičius




Graikijos šiaurėje keturi žmonės žuvo, o dar penki buvo sunkiai sužeisti šeštadienį iš Atėnų važiavusiam keleiviniam traukiniui nulėkus nuo bėgių ir įsirėžus į namą netoli Salonikų miesto, pranešė geležinkelių bendrovė „Trainose“.

Detalių apie aukas nebuvo pateikta, bet „Trainose“ nurodė, kad tarp sužeistųjų buvo traukinio mašinistas. Nuo bėgių nulėkė visi penki šio greitojo traukinio vagonai, o lokomotyvas rėžėsi į namą.

Paieškų ir gelbėjimo operacija buvo užbaigta vakare, bet dešimtys joje dalyvavusių darbuotojų nepateikė jokių naujų duomenų apie nukentėjusius ir žuvusius žmones.

Dauguma iš 70 traukinio keleivių buvo saugiai evakuoti per tris valandas po incidento, įvykusio maždaug už 40 km nuo Salonikų. Avarijos priežastis kol kas nežinoma, sakė policija.

Tačiau regiono valdžios pareigūnė Vula Patulidu (Voula Patoulidou) teigė, kad tarp dviejų didžiausių Graikijos miestų kursuojantis traukinys važiavo per greitai.

Per incidentą apgadintame name gyvenantis 24 metų vyras žurnalistams sakė sugebėjęs saugiai iššokti iš balkono prieš pat lokomotyvo smūgį.

Paskelbtose nuotraukose matyti, kad mažiausiai vienas vagonas apvirtęs aukštyn ratais.

Vienas aukšto rango geležinkelių pareigūnas, atvykęs į avarijos vietą, sakė, kad tame kelio ruože anksčiau nebuvo jokių gedimų arba incidentų.

Salonikai, Graikija, gegužės 14 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama                                                                           

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode