Sprogimas

Vyriausybė mėnesiu pavėlino laiką, iki kada būtina pasikeisti dygliuotas padangas

Vyriausybė mėnesiu, iki gegužės 10 dienos, pavėlino datą, kada būtina pasikeisti dygliuotas padangas.

„Turime tokią situaciją, kad karantinas iš vienos pusės, o iš kitos pusės, pagal Kelių eismo taisyklių atitinkamą punktą nuo balandžio 10 dienos nebegalima eksploatuoti transporto priemonių su dygliuotomis padangomis. Atsižvelgiant į tai, kad vis dar turime judėjimo tarp savivaldybių ribojimus ir labai daug įvairiausių žmogiškų situacijų, kai kažkur padangos laikomos kitoje galbūt savivaldybėje ir norėdami apriboti grūstis prie autoservisų, siūlytume pratęsti tą laikotarpį iki kada reikėtų pasikeisti būtent dygliuotas padangas“, – posėdyje sakė susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Siūlyta šį laikotarpį pratęsti iki gegužės 10 dienos arba iki karantino pabaigos, tačiau premjerė Ingrida Šimonytė pasiūlė palikti tik datą.

„Siūlyčiau atsisakyti tos sąsajos su karantinu, nes teoriškai sunkiai įsivaizduojama sąlyga, kad visiškai karantinas būtų panaikintas iki gegužės 10 dienos, jau visi visi apribojimai“, – sakė premjerė.

Pasak jos, susiklosčius kitokioms aplinkybėms, šį terminą būtų galima paankstinti ar pratęsti.

Dygliuotas padangas draudžiama eksploatuoti nuo balandžio 10 iki spalio 31 dienos.

Lietuvoje judėjimo tarp savivaldybių ribojimai grąžinti penktadienį ir šiuo metu galioja iki balandžio 6 dienos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode