Sprogimas

5 pagrindinės priežastys, kodėl verta rinktis dantų implantaciją

Rūpinimasis dantimis yra svarbus visą gyvenimo laikotarpį, o tuomet, jei dėl tam tikrų priežasčių netenkama vieno ar kelių dantų, vertėtų pasvarstyti apie jų atkūrimą. Šiandien odontologija yra tikrai pažangi, todėl dantų restauravimas yra atliekamas kaip niekad efektyviai. Dantų implantacija yra vienas galimų sprendimų, galintis padėti atkurti prarastus dantis, o priežasčių, kodėl verta rinktis būtent tokį sprendimą, yra ne taip ir mažai. Taigi, kodėl dantų implantavimas gali būti geriausia išeitimi?

Estetiškiau atrodanti šypsena

Dantų implantacija gali būti atliekama net ir tada, kai pacientas yra netekęs priekinių dantų. Dirbtiniai dantys atrodys labai natūraliai, tad niekas gali nė neįtarti, kad jums buvo atlikta dantų implantavimo procedūra. Implantas atstoja danties šaknį, o ant viršaus tvirtinama karūnėlė – danties vainikėlį. Medžiagos, iš kurių yra gaminamos karūnėlės, nekelia alergijos ir yra pralaidžios šviesai, taigi, implantacija gali užtikrinti kur kas estetiškesnį šypsenos vaizdą.

Nereikia šlifuoti greta esančių dantų

Dar vienas svarbus dantų implantų privalumas yra tai, kad juos fiksuojant nereikia šlifuoti greta esančių dantų. Jei nusprendžiama rinktis dantų tiltelį, jam yra reikalingi atraminiai dantys, kurie turi būti pakankamai tvirti, tačiau kas kita, jei pasirenkami dantų implantai – jie gali būti fiksuojami net ir bedantėje burnoje.

Žandikaulis apsaugomas nuo tirpimo

Implantacija yra vienintelė dantų atkūrimo procedūra, kuri netekus dantų užtikrina natūralų žandikaulio krūvį. Jei netekus danties nepasirūpinama jo implantavimu, toje vietoje žandikaulis ima tirpti, o tai reiškia, kad gali pakisti jūsų veido forma (tokiu atveju pacientai atrodo vyresni nei yra iš tiesų).

Užtikrinamas komfortas

Pasirinkus išimamus dantų protezus tenka nuolat svarstyti, ar tikrai galite valgyti vienus ar kitus maisto produktus. Išimami dantų protezai yra gana lengvai pažeidžiami, tad pacientams tenka atsisakyti labai kietų ar lipnių maisto produktų. Dantų implantai laikosi gerokai stabiliau, tad pacientams dažniausiai neprireikia koreguoti savo mitybos įpročių.

Ilgaamžiškumas

Tai – dar viena svarbi priežastis, kodėl dantų implantacija gali būti pačiu geriausiu pasirinkimu. Statistika rodo, kad dantų implantai tarnauja mažiausiai kelis dešimtmečius, tad tokia dantų atkūrimo galimybė neabejotinai gali būti vienas geriausių pasirinkimų. Maža to, dauguma implantų gamintojų savo produktams taiko ilgametę garantiją.

Jei vis pasvarstote apie galimybę implantuoti prarastus dantis, tikrai nėra reikalo delsti. Papadentodontologijos klinikoje jums bus suteikta nemokama konsultacija, kurios metu bus numatomos dantų atkūrimo galimybės bei sudaromas gydymo planas.

21-252

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode