Sprogimas

Lietuvoje patvirtintas užsikrėtimas Jungtinėje Karalystėje plintančia koronaviruso atmaina

Lietuvoje patvirtintas užsikrėtimas Jungtinėje Karalystėje plintančia koronaviruso atmaina, patvirtino Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„2020 metų gruodžio pabaigoje vilnietei nustatyta COVID-19 liga. 2021 metų sausio 12 dieną Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija išsiuntė šį atvejį sekoskaitos tyrimams į laboratoriją Roterdame, Olandijoje. 2021 m. sausio 27 dieną NVSPL gavo patvirtinimą, kad siųstame mėginyje buvo nustatyta SARS-CoV-2 viruso atmaina su B.1.1.7 mutacija“, – pirmadienį BNS informavo SAM Spaudos tarnybos vedėjas Vytautas Beniušis.

Gruodžio 19 dieną Jungtinės Karalystės pareigūnai patvirtino, kad nauja koronaviruso atmaina, aptikta šalyje, gali plisti sparčiau. Šios šalies ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) teigimu, naujos atmainos virusas gali būti 70 proc. labiau užkrečiamas. 

Nustatyta, jog ši viruso atmaina nukonkuravo kitas dominuojančias atmainas ir tapo viena iš dažniausiai aptinkamų Anglijos regione. Manoma, kad dėl jos stipriai išaugo susirgimų skaičius.

Dėl to daugelis Europos Sąjungos valstybių, tarp jų ir Lietuva, buvo laikinai uždraudusios keleivių atvykimą iš Jungtinės Karalystės.

Autorius Augustas Stankevičius

lrvk.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode