Sprogimas

Pasitikėjimo linija – kviečiame pranešti apie vakcinavimo proceso pažeidimus

Nuo šiol Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pasitikėjimo linija bus galima pranešti dėl skiepijimo COVID-19 vakcina prioriteto eilės pažeidimo. Pranešti apie pažeidimus bus galima paskambinus numeriu 8 800 66 004, išklausius meniu ir paspaudus „1“.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys griežtai pasmerkė tuos, kurie meta šešėlį visam skiepijimo procesui. „Šioje srityje būtinas maksimalus skaidrumas ir viešumas, tačiau kontrolės procesai neturi trukdyti skiepijimo greičiui ir kainuoti daugiau nei galutinis rezultatas“, – sako ministras A. Dulkys.

SAM primena, kad pasitikėjimo linija galima taip pat pranešti apie korupcijos atvejį, mobingą darbe ir skambinti kitais aktualiais sveikatos priežiūros klausimais. Be minėtosios pasitikėjimo linijos, SAM iniciatyva pradeda veikti ir kiti kontrolės procesai, siekiant užkirsti kelią galimam piktnaudžiavimui. 

Taip pat nuo šiol gydymo įstaigų sudaromuose skiepijamų asmenų sąrašuose bus ne tik asmens duomenys, bet ir nurodomas kriterijus, kuriuo remiantis asmuo atitinka skiepijimo prioritetą. Sąrašas turės būti patvirtintas gydymo įstaigos vadovo, o su minėtu sąrašu turės būti supažindinti darbuotojų atstovai. Naująją tvarką reglamentuojantį sveikatos apsaugos ministro įsakymą rasite ČIA. Skiepijimo vakcina pagal prioritetus kontrolę vykdys Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Sveikatos apsaugos ministerija inicijuoja antikorupcinio skiepijimo COVID-19 vakcina organizavimo proceso vertinimą. Šiuo klausimu bendradarbiaujama su ikiteisminio tyrimo institucijomis. Numatoma, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba atliks skiepijimo organizavimo proceso antikorupcinį vertinimą, kurio metu įvertins, ar nėra korupcijos rizikų̨ sudarant ir atnaujinant vakcinavimo pirmumo sąrašus, kaip yra fiksuojami paskiepyti asmenys, ar faktiškai paskiepyti asmenys patenka į paskelbtas vakcinavimo pirmumo grupes.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode