Sprogimas

SAM primena apie būtinybę tinkamai vėdinti patalpas

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ragina ne tik tinkamai naudoti asmens apsaugos priemones, laikytis saugaus atstumo, vengti kontaktų, tačiau nepamiršti ir tinkamai vėdinti patalpas – namuose, darbovietėse, parduotuvėse, viešąjame transporte bei kitose uždarose vietose. Tai ypač svarbu, kai sergantysis koronaviruso sukelta liga gyvena su kitais šeimos nariais.

 

Specialistai pastebi, kad infekcija sparčiai plinta ir prastai ventiliuojamose patalpose, todėl žiemą jas būtina nuolat vėdinti. Gyvenamosiose vietose reikėtų langą pradaryti ne rečiau kaip 2-3 kartus per dieną bent 10 minučių. Taip pat patariama kasdien muiluotu vandeniu ar paviršiams valyti naudojamu valikliu valyti dažnai naudojamus paviršius – durų rankenas, stalų paviršius, čiaupo rankenėles, pultelius, šaldytuvo rankenas.

Ministerija primena, jog tai ypač svarbu, jei asmeniui nustatyta koronaviruso infekcija – būtina kelis kartus per dieną reguliariai pravėdinti bent 5 minutėm kambarį, kuriame sergantysis izoliuojasi. 

Darbovietėse, parduotuvėse bei kitose uždarose patalpose galioja tokios pačios rekomendacijos. Jei nėra galimybės pravėdinti patalpą pravėrus langą, reikėtų užtikrinti, jog uždaroje vietoje veiktų ventiliacijos sistema. 

Taip pat primenama, jog  uždaroje patalpoje turi būti nuolat dezinfekuojami arba valomi dažnai liečiami paviršiai ar daiktai. Parduotuvėse naudojami prekių krepšeliai ar panašūs bendro naudojimo daiktai viešose patalpose po kiekvieno asmens turi būti valomi arba dezinfekuojami. 

Gyventojai raginami nepamiršti reguliariai plauti rankas, neliesti veido, visur ir visada dėvėti apsaugines veido kaukes arba skydelius, kai asmuo yra neįgalus. 

Ministerija primena, jog sugriežtinus karantiną, nereikėtų palikti savo gyvenamosios vietos be svarbios priežasties, išskyrus vykimą į darbą (jei negalima dirbti nuotoliniu būdu), taip pat nuvykimą iki maisto parduotuvės, išėjimą pasivaikščioti atviroje erdvėje ar kitais išimtinais atvejais. 

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode