Sprogimas

P. Parolin: nusiginklavimas – moralinis ir humanitarinis imperatyvas

moraVatikano valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolin pasiuntė žinią trečiadienį Asyžiuje vykusio „Meilės civilizacijos komiteto“ surengto susitikimo dalyviams. Susitikimo metu buvo aptariamos tarptautinės bendruomenės ir pilietinių judėjimų iniciatyvos, kuriomis siekiama branduolinio nusiginklavimo ir vadinamosios atgrasymo politikos atisakymo.

„Pandemija mus moko, kad būtina persvarstyti saugumo sampratą, kuri negali būti grindžiama abipusio susinaikinimo grėsme ir baime, bet turi remtis teisingumu, visapusišku žmogaus vystymusi, pagarba žmogaus teisėms, rūpinimusi kūrinija, švietimo ir sveikatos priežiūros įstaigų skatinimu, dialogu ir solidarumu“, – sakė kardinolas. Pasak jo, siekimas visiškai atsisakyti branduolinių ginklų yra ir rimtas iššūkis, bet kartu ir moralinis bei humanitarinis imperatyvas. Reikia skatinti naują taikos ir saugumo etiką, kuri pranoksta baimę ir izoliaciją.

Kardinolas P. Parolinas taip pat priminė popiežiaus Pranciškaus pasiūlymą, išdėstytą pernai sausio 1-ąją minėtos 54-osios Pasaulinės taikos dienos proga paskelbtoje žinioje. „Kiek išteklių žmonija iššvaisto ginklams, ypač branduoliniams ginklams!“, – rašė popiežius. „Šios lėšos galėtų būti skiriamos taikai, vystymuisi ir sveikatai skatinti, įsteigiant pasaulinį fondą, kuris galėtų galutinai panaikinti badą pasaulyje ir prisidėti prie skurdžiausių šalių vystymosi.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode