Sprogimas

Vietnamas: spalį katalikai melsis Rožinio malda už sveikatą pasaulyje ir taiką vietos Bažnyčioje

melsisŠiuo pandemijos metu, išgyvenant sudėtingą krizę, kai žmonės kenčia nuo nerimo, nepasitikėjimo, depresijos, nevilties, vyskupas Toan pakvietė tikinčiuosius vienytis su Mergele Marija kontempliuojant Kristaus įsikūnijimą, išgyvenant jo buvimą savo gyvenime. 

Vietnamo Long Xuyen vyskupas Joseph Tran Van Toan ganytojiškame laiške paragino katalikus spalio mėnesį melstis Rožinio malda prašant sveikatos pasaulyje ir kad vietos Bažnyčia taikiai išgyventų šį sudėtingą pandemijos pažymėtą laikotarpį. Iki šiol Vietname buvo užregistruoti 766 000 susirgimo koronavirusu atvejų, mirė 18 000 žmonių. Long Xuyen vyskupijoje užregistruoti 15 312 atvejai.

Šiuo pandemijos metu, išgyvenant sudėtingą krizę, kai žmonės kenčia nuo nerimo, nepasitikėjimo, depresijos, nevilties, vyskupas Toan pakvietė tikinčiuosius vienytis su Mergele Marija kontempliuojant Kristaus įsikūnijimą, išgyvenant jo buvimą savo gyvenime. Jis paragino kunigus, vienuolius, pasauliečius tikinčiuosius kasdien kalbėti Rožinio maldą bažnytinėje bendrystėje, šeimas skatino į maldas įtraukti ir vaikus. Vyskupas pabrėžė, kad klebonų pareiga – melstis su parapijiečiais katalikais ir už katalikus, ypač už tuos, kurie atsidūrė sudėtingoje situacijoje šiuo neramiu metu.

Spalio 13 d., minint 104-ąsias Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo Fatimoje metines, bus aukojamos ypatingos Mišios, kurios bus transliuojamos vietinės Bažnyčios interneto svetainėje, nes dėl pandemijos ribojimų gyvai negalima rengti jokių religinių apeigų. Vyskupas ta proga paprašė visų bažnyčių skambinti varpais ir kviesti tikinčiuosius jungtis į bendruomeninę maldą. 

 (DŽ / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode