Sprogimas

Popiežius: motina su kūdikiu – meilės ikona

motinaPopiežius Pranciškus audiencijoje priėmė Italijos katalikų labdaros asociacijos „Arché“ narius, kurie globoja motinas su vaikais, padeda šeimoms. Asociacija prieš tris dešimtmečius buvo įkurta Milane. Vėliau ji plėtė savo veiklą ir kituose šiaurės Italijos miestuose. Šiomis dienomis jos namai atidaromi ir Romoje.
Sveikindamas asociacijos narius, savanorius, rėmėjus ir globojamus asmenis popiežius atkreipė dėmesį į pavadinimą „Arché“, kuris reiškia pradžią, kilmę. „Mes juk žinome“, – sakė popiežius, – „kad viskas prasideda nuo Dievo meilės. Viskas, kas gyva, kas gražu, gera ir tikra kyla iš Dievo, kuris yra meilė.“ Popiežius dėkojo organizacijos darbuotojams ir savanoriams, kad jie ištvermingai ir su pasiaukojimu liudija artimo meilę sunkumų ištiktiems žmonėms, visų pirma iš smurto gniaužtų išvaduotoms motinoms su vaikais.

„Motina su kūdikiu yra mums, krikščionims, gerai pažįstama ikona. Jums tai ne tik gražus simbolis. Jūs jį pavertėte konkrečia patirtimi, sudaryta iš istorijų ir konkrečių veidų“, – sakė popiežius ir pridūrė, jog jis puikiai supranta, kad ši tarnystė nelengva, kad neįmanoma išvengti įvairių sunkumų. Tačiau kartu ji teikia ir džiaugsmą, matant, kad dalijimasis meile atveria kelius į laisvę, atgimimą ir orumą.
Popiežius taip pat padėkojo už Romoje atidaromus globos namus. „Tegul jie būna vieta, kurioje bus gyvenama Dievo stiliumi – su artumu, švelnumu ir atjauta“, – linkėjo popiežius. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode