Sprogimas

Šiemet Rudens kermošius – dvidešimtasis

Rugsėjo 18- ąją į Rudens kermošių Tirkšlių pušyne miestelio gyventojai, svečiai rinkosi dvidešimtą kartą. Šiai sukakčiai paminėti atvyko nemažas būrys meno kolektyvų, atlikėjų. Vyko Kermošiaus ir Kermošienės rudens gėrybių mugė ir turgus.

 

Kviesliai – dūdoriai

Šventinė eisena, lydima dūdorių, iš miestelio pasuko pušyno link. Čia maloniai nosį kuteno verdamos grybų sriubos kvapasiš grybų rinkimo čempionės surinktų grybų. Pirmiausia ir buvo pagerbta „Grybų rinkimo čempionato 2021“ nugalėtoja – Tirkšlių miestelio gyventoja Alma Kareckienė. Tradicija tapo miestelio vėliavos iškėlimas. Gražių palinkėjimų svečiams ir vietiniams negailėjo Tirkšlių seniūnas Juozas Kungys, kartu dėkodamas aktyvistams už gražią šventę, kaimo bendruomenėms, kurios pasiruošė savo kiemelius.

Šventės metu vyko linksmoji loterija – čia moliūgą, obuolienę, morkų ar burokėlių krepšelį galėjai išsukti laimės rate. Rimtesnė loterija rimtesnius ir prizus pasiūlė – grūdų, bulvių maišą, medelių sodinukus, o laimingieji gavo kvietimus į kavinę „Pušynų namai“, kiti laimėjo plaukų grožio paslaugas, kvietimą į sporto klubą ir net, kaip atlikėja Donalda Meiželytė įvardijo – rudens šašlykinę.

Ne tik vėjas pūtė

Šventinį koncertą pradėjo Plungės M. Oginskio – Platelių jungtinis menų mokyklų pučiamųjų orkestras. Juos keitė pučiamųjų instrumentų orkestras „Griaustinis“ ir šokių studijos „Saulė“ šokėjos. Aikštė prisipildė Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Kauškutis“ šokėjų. Trankus šokis, smagūs pučiamųjų garsai šildė ne tik žiūrovų širdis, bet ir kūnus, džiugino akį.

Uždainavus Donaldai Meiželytei vietoje nenustygo nei mažas, nei didelis. Sukosi ne tik aikštelėje, bet ir talkino atlikėjai scenoje.

Iki kito rudens...

Vėsus rudens vakaras, bet nesinori dar namo – tad vakaronė tęsėsi. Kaip ir pridera, diskoteką pradėjo šeimininkė – Kermošienė Virginija. Rudenėjančioje diskotekoje savo dainomis linksmino Modesta ir Gintaras.

Triukšmingai, turiningai atsisveikino Kermošius iki kitų metų ir svetingai lauks kito – dvidešimt pirmojo – kermošiaus rudens.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (2) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode