Parama dėkojame




Sprogimas

Purvėnams – 360 metų

Liepos 17-osios vakarą Purvėnų kaime vyko tradicinė vasaros šventė „Tėveliai čia gyveno ir aš čia gyvenu“. Šiais metais šventė buvo ypatinga: Purvėnų kaimui – 360 metų. „Kas gali būt gražesnio, kaip mano kaimas, tėviškė brangi. Širdyje džiaugsmas didis, begalinis, kai kaimą iš toli regi.“– šiltais žodžiais renginį pradėjo Laižuvos kultūros centro direktorė Laima Virkutienė.

Purvėnai vis gražėja

„Pirmą kartą Purvėnų kaimas buvo paminėtas 1661 metais, ir jis nebuvo toks koks dabar, kaimą sudarė 3 kiemai. Senesnis kaimo vaizdas neprilygo dabartiniam, dabar turime netgi asfaltuotų gatvelių, ryškiai gražėjam, puošiamės, gražėja mūsų parkelis, kai pirmą kartą čia rengėme šventę, buvo varganas parkelis, o dabar malonu užsukti, visada prižiūrėtas sutvarkytas, labai džiaugiamės sulaukę nemažai svečių, purvieniškiai žino, kad mūsų kaimas neatsiejamas nuo krepšinio ir šiemet rengėme jubiliejinį krepšinio turnyrą.“ – sakė L. Virkutienė.

Vyko tradicinės krepšinio rungtynės

Šeštadienį 13 valandą 9 krepšinio komandos iš Laižuvos, Mažeikių, Ruzgų, Purvėnų kovojo dėl pergalės. Krepšinio rungtynės yra rengiamos kiekvienais metais per šią tradicinę šventę. „Atsimenu kai pradėjom daryti krepšinio varžybas, jos buvo negausios, keli vietiniai kaimai. Labai džiugu, kad kasmet sulaukdavom naujų komandų vis iš kitur, juk žinot, sportas kaip ir daina – suartina žmones, suartina kaimus.“– prisiminimais dalijosi L. Virkutienė.

Paskelbti nugalėtojai

Varžybų iniciatorius Edvinas Zibertas buvo pakviestas ant scenos įteikti garbingus krepšinio varžybų prizus nugalėtojams kartu su Mažeikių rajono savivaldybės vicemere Rūta Matulaitiene. Prizines vietas buvo galima laimėti krepšinio varžybose bei tritaškių ir baudų metime. Baudų metime trečią vietą užėmė Mindaugas Kašėta, antrasis buvo Mantas Zibertas, o pirmąją vietą užėmė Ignas Šiaulys. Tritaškių metime laimėjo Dominykas Švažas, antrasis liko Rokas Smilgys, o trečiąją vietą užėmė Gintaras Leliunga. Krepšinio varžybose iš dalyvavusių devynių komandų trečiąją vietą užėmė komanda „Čiobreliai“, antrąją – „Epoker club“ ir pirmoji vieta atiteko komandai „Paprikolu“.

Sveikinimo žodžiai

„Laba diena Purvėnų bendruomene, sveikinu su sukaktimi, tai keleto kartų rūpestis, meilė ir pagarba, jūs kuriate, saugote ir mylite šį kraštą taip rodydami pavyzdį ateinančioms kartoms, esate atsakingi ir savo kraštą mylintis žmonės. Linkiu, kad Purvėnai augtų ir klestėtų, o čia gyvenantys žmonės būtų sveiki ir laimingi.“– sveikinimo žodį tarė Rūta Matulaitienė. Į šventę atvyko ir Mažeikių apylinkės seniūnas Mantas Badaukis. „Norisi palinkėti, kad mūsų geros širdys, kurtų šiandien mūsų dabartį, kad galėtų ateinančios kartos didžiuotis mumis.“– tarė M.Badaukis. Padėkos raštai buvo įteikti bendruomenės pirmininkui Artūrui Pekauskui, Daliai ir Stanislovui Kundrotams, kurie prisideda prie bendruomenės veiklos, Edvinui Zibertui, krepšinio rungtynių iniciatoriui buvo įteiktas krepšinio kamuolys ir taip pat padėkos dovanos buvo įteiktos Laižuvos kultūros centro kolektyvui už surengtą šventę.

Šventės metu vyko koncertas

Koncertą šventėje pradėjo Tirkšlių kultūros centro duetas Birutė ir Virginija. Po jų dainas tęsė Tirkšlių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Subatvakaris“, kurio vadovas yra A. Erlickas. Vėliau pasirodė vyrų grupė „Husarai“ ir koncertą užbaigė Laižuvos kultūros centro kvartetas.

Pramogos mažiesiems

Šventės metu netrūko pramogų vaikams. Mažieji dalyviai galėjo laiką leisti ant didžiulio pripučiamo batuto, taip pat veidus buvo galima nusipiešti su chna tatuiruotėmis ir sudalyvauti loterijoje, kurioje buvo galima laimėti įvairių žaislų.

Autorės nuotr. Daugiau nuotraukų: (3) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode