Sprogimas

Buknaičiams – 360 metų

Buknaičiai – kaimas  Latvijos pasienyje, su centre esančia nauja gyvenviete. Kitos sodybos išsiskaidžiusios tarp Vaidmino ir Vadaksties.  Pirmą kartą Buknaičių kaimas (siolo Buknaycie) paminėtas Viekšnių seniūnijos inventoriuje 1661 m. Inventoriuje nurodoma, kad kaime buvo 4 dūmai – taip buvo vadinami kiemai. Vėliau kaimas plėtėsi, suklestėjo.

 

Liepos 5-ąją, Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, didelis būrys buknaitiškių, artimų ir tolimų svečių susirinko į šventę „Buknaičiams – 360, švęskime kartu prie Vadaksties krantų“. Susirinkusius sveikino Seimo narė Laima Nagienė, Mažeikių rajono savivaldybės mero patarėja Milda Šukienė, perdavusi mero sveikinimus, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Eimantas Salatka, svečiai iš Ežerės, rajono bendruomenių atstovai.

Berods, iš kiekvieno Lietuvos kampelio atvyko atlikėjai pasveikinti kaimo prie Vadaksties gyventojų su jubiliejumi. Visam atlikėjų paradui vadovavo vedėjas Jonas Buziliauskas iš Anykščių (daugeliui pažįstamas kaip humoro grupės „Ambrozija“ narys). Pirmieji savo dainomis susirinkusius kaitino „Žemaitukai“. Su savo dainomis ant scenos kilo autorinių dainų ir šokių grupė „Kometos“ (Šiauliai, Mažeikiai) bei mažeikiškė autorinių dainų atlikėja Vita Grigė. Profesionalus skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas iš Klaipėdos leido pajusti savo instrumento užburiančius garsus bei pasiklausyti jo atliekamų autorinių dainų. Į nutrūktgalvišką šokį įtraukė „Just Dance“ šokių studija (Šiauliai). Sėdėti neleido trankios profesionalių dainų atlikėjų grupės „Marsa“ iš Šiaulių, viekšniškių vokalinio dueto „Ko stinga“ bei naujai tituluojamo estrados princu Bitino (Pasvalys) dainos.

Šventės akcentu tapo 360 salvių fejerverkai.

Autorės nuotr. Daugiau nuotraukų: (3) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode