Sprogimas

Siurblys laistymui – būtina priemonė sodo priežiūrai karštomis vasaros dienomis

Sodininkai bei daržininkai žino, kad alinant tropiniams karščiams, itin svarbu tinkamai laistyti auginamus augalus. Kad ir kaip norėtųsi plieskiant kaitrai saulei šaltu vandeniu atgaivinti sodo bei daržo augalus, specialistai pataria nuo to susilaikyti. Pasak jų, tinkamiausiais laikas karštomis vasaros dienomis laistyti augalus yra itin ankstyvas rytas arba vėlyvas vakaras. Vasara yra tas metas, kai augalai turi būti laistomi daug ir gausiai, nes paviršinis laistymas neduos pageidaujamo rezultato. Kalbai pasisukus apie laistymo darbus, neabejotinai ateina momentas, kai yra būtina pakalbėti apie itin svarbią laistymo sistemų dalį, t. y., laistymui skirtus siurblius.

Siurbliai laistymui – svarbi laistymo sistemos dalis

Siurblys laistymui – tai aukštu funkcionalumu pasižymintis prietaisas, užtikrinantis efektyvų vandens tiekimą laistymo reikmėms užtikrinti. Toks siurblys yra bene svarbiausia laistymo sistemos dalis, todėl ją rinktis reikia atsakingai. Laistymui dažniausiai pasirenkami giluminiai siurbliai, kurie yra eksploatuojami tik panardinti į vandenį, arba sausai statomi siurbliai, kurių panardinti eksploatuojant, kaip ir nurodo jų pavadinimas, nereikia.

Sodo laistymui – vanduo ir iš gręžinio, ir iš tvenkinio ar upės

Sodo laistymui yra naudojamas ne tik gręžinio vanduo. Turėdami didelius sodus bei daržus ir prieigą prie upės, tvenkinio ar kito natūralaus vandens šaltinio, augalų laistymui galime panaudoti ir jų vandenį. Pumpuojant vandenį iš upės ar tvenkinio, reikėtų rinktis siurblius, kurie pasižymi atsparumu smėlio ar kitoms priemaišoms. Pasirinktas siurblys turėtų turėti ir papildomas apsaugas, būti pakankamai galingas, našus ir užtikrinti reikiamą laistymui slėgį. Renkantis laistymo siurblius, visada teikite prioritetą siurbliams, kurie turi apsaugą nuo dažno įsijungimo bei sausos eigos. Sausa eiga, kaip žinia, gali būti žalinga siurbliui ir turėti neigiamos įtakos jo tarnavimo trukmei. Laistymo siurblio pasirinkimui didelę įtaką turi ir atstumas nuo upės, tvenkinio ar kito vandens šaltinio ir sodo ar daržo, kurio laistymui siurblys bus naudojamas. Žinoma, svarbu įvertinti ir laistymo apimtis tam, kad galėtumėte pasirinkti tinkamą siurblio modelį.

22-123







Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode