Sprogimas

Lietuvoje padaugės nemokamų valčių nuleidimo vietų

valciuLietuvoje padaugės valčių nuleidimo vietų, kuriomis gyventojai gali naudotis nemokamai. Aplinkos ministerija iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos (AARP) skyrė beveik 511 tūkst. Eur 29 naujoms valčių nuleidimo vietoms įrengti. Projektas bus įgyvendinamas 21 savivaldybėje.

Sudarius sąlygas vandens telkiniuose tinkamai nuleisti valtis, nebebus daroma žala gamtai – poilsiautojai ir žvejai mėgėjai nenaikins pakrančių žolinės augmenijos ir neardys krantų, paežerėse ir paupiuose sumažės neoficialių automobilių stovėjimo aikštelių.

Savivaldybėms iš AARP skiriamos dotacijos, tačiau jos turės prisidėti ne mažiau kaip 30 proc. savo biudžeto lėšų. Naujos valčių nuleidimo vietos bus įrengtos visoje Lietuvoje prie rekreacijai svarbiausių vandens telkinių, labiausiai mėgstamų ir dažniausiai lankomų gyventojų. 

Įgyvendinus analogišką projektą 12 savivaldybių, jau įrengtos 27 valčių nuleidimo vietos, kuriomis gyventojai naudojasi nemokamai. Daugiau informacijos apie jas rasite čia.

Valčių nuleidimo vietos pasirinktos atsižvelgus į žvejų mėgėjų apklausos rezultatus. Daugiausia jų, trys, įrengta Kauno mariose: ties Kapitoniškėmis, Grabuciškėmis ir Rumšiškėmis. Prie visų valčių nuleidimo vietų įrengti privažiavimai, automobilių stovėjimo aikštelės, kai kur – ir pontoninės prieplaukos valtims švartuoti.

Šiuo metu valčių nuleidimo vietos įrenginėjamos savivaldybėse, kurioms finansavimas skirtas praėjusiais metais – 14 vietų bus įrengtos dar šiemet, o 5 – 2022 metais.

Įgyvendinus projektą, visoje šalyje iš viso bus 75 nemokamos valčių nuleidimo vietos.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode