Sprogimas

Kuo ypatingi lietuviški rekuperatoriai?

Tai nėra vien tik paprastos sistemos, kurios gaminamos arba parduodamos mūsų šalyje, pagrindinis bruožas, kuo išsiskiria tokie šilumos siurbliai su rekuperatoriumi yra tas, jog jie geriausiai pritaikyti prie Lietuvos klimato sąlygų, o ypač prie kartais pasitaikančių tikrai šaltą žiemų, ko kitose Europos valstybėse, esančiose piečiau, nebūna. Būtent į klimatą atsižvelgus galima sukurti sistemą, kuri ne tik veiks be priekaištų visais metų laikas, bet tuo pačiu užtikrins efektyviai atliekamą savo funkciją.

Populiariausias iš tokių vėdinimo sistemų mūsų šalyje yra šilumos siurblys oras oras su rekuperatoriumi, kuriuos galima rasti bei įsigyti praktiškai pas visus šioje srityje besispecializuojančius pardavėjus, ne išimtis ir įmonė Eko2šiluma, kuri Lietuvoje veikia jau virš 10 metų, tad vėdinimo bei šildymo įrenginių srityje turi sukaupusi tikrai solidžią patirtį.

Dažniausiai sistemoje oras oras su ortakiais kartu būna montuojamas ir ortakinis šilumos siurblys, kuris užtikrina, jog vėdinimas vyktų ypač efektyviai, o pačios sistemos našumas būtų pakankamai aukštas.

Kaip veikia rekuperatorius su šilumos siurbliu?

Iš pirmo žvilgsnio, žvelgiant į apibendrintą tokio įrenginio veikimo principą, viskas atrodo gana paprasta, tačiau labai svarbu nepamiršti, kad visame šiame procese dalyvauja daugybė sudėtingų mechanizmų ir elektronikos. Šilumos siurbliai su rekuperatoriumi ne tik užtikrina vėdinamą patalpų orą, bet kartu palaiko jo norimą temperatūrą. Pirmiausia, patalpoje esantis oras yra išsiurbiamas ir pro įrenginius išleidžiamas į lauką, tačiau čia išskirtinis vienas aspektas – išeinantis šiltas oras netiesiogiai susiduria su iš lauko atkeliaujančiu vėsesniu oru, kuris vėliau bus išsklaidomas patalpoje. Šis žingsnis yra vienas didžiausių privalumų, kuriuos turi rekuperatorius oras oras, kadangi taip sumažinamos oro šildymo sąnaudos, o kartu užtikrinamas vėdinimas. Būtent tai leidžia gerokai sutaupyti žmonėms, nusprendusiems įsirengti tokią sistemą savo namuose.

Šilumos siurbliai su rekuperatoriumis ir kaip išsirinkti geriausią variantą

Jeigu jau nusprendėte arba galvoje apie šio tipo vėdinimo – šildymo sistemą, pirmiausia reikėtų pamąstyti ar užteks tik vėdinimo funkcijos ar reikalingas ir vandens šildymas, ką gali suteikti sistema oras vanduo ir rekuperatorius. Šį variantą ypač rimtai turėtumėte apsvarstyti, jeigu neturite jums tiekiamo šilto vandens arba dar neįsirengėte kitos sistemos, kuri tuo pasirūpintų. Tuomet galima užsitikrinti tai, kad praktiškai vienas įrenginys atliktų abi funkcijas, tačiau, jeigu jau turite, kas pašildo vandenį, galima galvoti apie oras oras variantą.

Praktiškai visos sistemos veikia panašiu principu, bet svarbu atkreipti dėmesį į tai, jog ji būtų pritaikyta mūsų klimato sąlygomis, kur gali pasitaikyti ir šaltų žiemų. O tuomet jau reikėtų apskaičiuoti vėdinamų patalpų dydį ir būtent prie jo turėtų būti derinami šilumos siurbliai su rekuperatoriumi. Priešingu atveju, nusipirkus nepakankamo galingumo įrenginį, kokybiškai šildyti ir vėdinti patalpas gali nepavykti.

Taip pat nereikėtų bijoti klausti bei tartis su pardavėjais, kurie šioje srityje, dažniausiai, turi sukaupę nemažą patirtį ir susidūrę su netradicinėmis situacijomis, tad tikrai galės profesionaliai patarti bei išrinkti tinkamiausią variantą. O kartais net atkeipti dėmesį į tokias detales, apie kurias paprastai net nepagalvojama.

21-317

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode