Parama dėkojame




Sprogimas

Dar viena galimybė gauti paramą šilumai taupyti ir atsisakyti taršaus kuro

paramGyventojams, kurie būstą šildo dyzeliu, anglimi ar durpių briketais, atsiras galimybė atsisakyti neefektyviai naudojančių šilumą ir orą teršiančių šildymo įrenginių. Jie tai galės padaryti per šilumos tiekimo įmones, kurios gaus paramą jų šildymo sistemoms prijungti prie centralizuotų šilumos tinklų. Iš Klimato kaitos programos šiemet tam skirta 2 mln. eurų.

Paramos tikslas – pakeisti iškastinį kurą naudojančius šilumos gamybos įrenginius ir taip sumažinti aplinkos taršą, padidinti energinį efektyvumą. Šilumą leistų taupyti įrengti automatizuoti jos punktai, apskaitos prietaisai, pertvarkytos ir pritaikytos centrinei šilumai tiekti vidaus šildymo ir karšto vandens sistemos (įskaitant reikalingų vamzdynų įrengimą namų viduje).

Paraiškas paramai turės pateikti šilumos tiekimo įmonės, kurios įgyvendins šilumai taupyti skirtus ir gyventojams naudingus projektus.

Parama bus teikiama pagal numatytus kriterijus ir tvarką. Juos nustatys Klimato kaitos programos subsidijų, skirtų gyvenamųjų namų prijungimui prie centralizuotai tiekiamos šilumos sistemos, pakeičiant iškastinį kurą naudojančius šilumos gamybos įrenginius tvarkos aprašas. Šio dokumento projektą parengusi Aplinkos ministerija kviečia visuomenę su juo susipažinti ir iki liepos 27 d. teikti pasiūlymus ir pastabas. 

Paraiškas paramai reikės teikti Aplinkos projektų valdymo agentūrai, kai ji paskelbs kvietimą.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode