Sprogimas

Į sporto arenas grįžta žiūrovai

Vyriausybei atlaisvinus tam tikras karantino sąlygas, nuo šiandien, balandžio 19 d., į sporto arenas palaikyti mėgstamų sportininkų gali grįžti ir sporto aistruoliai.

Sveikatos apsaugos ministro-valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo (OV) sprendimas Dėl aukšto meistriškumo sporto varžybų ir pratybų organizavimo būtinų sąlygų numato, jog jei sporto varžybos rengiamos stebint žiūrovams, organizatoriai privalo užtikrinti, kad varžybose uždarose erdvėse būtų užpildyta ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų, bet bendras žiūrovų skaičius neviršytų 150 (neįskaičiuojant varžybose dalyvaujančių sportininkų, organizatorių ir kitų asmenų). Tiek pat žiūrovų varžybas gali stebėti ir joms vykstant atvirose erdvėse.

Sporto aistruoliai varžybas gali stebėti tik iš sėdimų vietų, o tarp sėdinčių žiūrovų turi būti išlaikytas 2 metrų atstumas arba tarp vienoje eilėje sėdinčių žiūrovų privalo būti laisvos dvi sėdimos vietos. Prieš žiūrovą ir už jo esančios vietos irgi neturėtų būti užimtos.

Sporto varžybų organizatoriai turi pasirūpinti, kad bilietai į sporto varžybas būtų platinami elektroniniu būdu ir (arba) vyktų žiūrovų registracija. Bilietų ar varžybų registracijos tikrinimas, esant galimybei, turėtų būti vykdomas lauke, į uždarose patalpose vykstančias varžybas sirgaliai būtų įleidžiami ne anksčiau kaip 15 min. iki jų pradžios.  

Visi varžybas stebintys vyresni nei 6-erių metų amžiaus asmenys privalo dėvėti kaukes. Organizatoriai privalo užtikrinti tinkamas sąlygas ir priemones ne tik sportininkų bei trenerių, bet ir žiūrovų rankų higienai ir(ar) dezinfekcijai.

Varžybų vietoje prekiauti maistu ir gėrimais bei teikti kitas paslaugas neleidžiama.

Su OV sprendimu Dėl aukšto meistriškumo sporto varžybų ir pratybų organizavimo būtinų sąlygų galima susipažinti čia: https://bit.ly/3stHG3x

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode