Sprogimas

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino amerikiečius demonstruoti „atsakingą elgseną“ ir remti demokratines vertybes, apgailestaudamas dėl savaitės viduryje įvykusio kraštutinių dešiniųjų demonstrantų įsiveržimo į Kapitolijų Vašingtone.

Trečiadienį kadenciją baigiančio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkų minia įsiveržė į JAV Kapitolijų nesėkmingai bandydama sutrukdyti Kongresui patvirtinti Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę prezidento rinkimuose. Per kilusias riaušes žuvo penki žmonės; tarp jų yra Kapitolijaus policijos nušauta moteris ir ketvirtadienį nuo sužalojimų miręs policininkas.  

„Raginu [JAV] vyriausybę ir visus krašto gyventojus atsakinga elgsena nuraminti žmones, ugdyti nacionalinį susitaikymą, apginti amerikiečių visuomenėje įsišaknijusias demokratines vertybes“, – sekmadienį po vidudienio maldos sakė popiežius.

Pranciškus sakė „nuoširdžiai sveikinantis“ JAV gyventojus, „sukrėstus dėl Kongreso apgulties“, ir besimeldžiantis dėl tų, kas neteko gyvybės per šiuos „dramatiškus įvykius“.

„Kartoju, jog smurtas visuomet tik griauna. Smurtavimu nieko nelaimima, o daug prarandama“, – pridūrė argentiniečių kilmės pontifikas.

Anksčiau interviu italų transliuotojui „Canale 5“ popiežius sakė, kad jį „labai nustebino“ JAV Kongreso užpuolimas.

Budas.lt archyvo nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode