Sprogimas

Atogrąžų audra „Hanna“ pasieks Teksaso krantus šeštadienio popietę arba pavakarę, tikriausiai sustiprėjusi iki uragano, pranešė JAV meteorologai.

Anksti šeštadienį „Hanna“ centras buvo maždaug už 225 km į pietryčius nuo Korpus Kristi miesteo Teksase, pranešė JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC). Tuo metu audros didžiausias pastovus vėjo greitis buvo apie 100 km per valandą; sistema slinko į vakarus apie 13 km per valandą greičiu.

Perspėjimas dėl uragano buvo paskelbtas nuo Port Mansfildo iki Meskito įlankos; į šį ruožą taip pat patenka Korpus Kristi. Perspėjimai dėl atogrąžų audros galioja nuo Bara el Meskitalio Meksikoje iki Port Mansfildo Teksase, taip pat nuo Meskito įlankos iki Hai Ailando Teksase.

Prognozuojama, kad audra gali sukelti iki 1,5 m aukščio štorminę patvanką, todėl gyventojai buvo įspėti pasiruošti potvyniams.

Pasak sinoptikų, iki sekmadienio vakaro „Hanna“ gali atnešti 13–25 cm lietaus, o kai kur gali prilyti iki 38 centimetrų. Be to, pajūryje perspėjama dėl žmonių gyvybei pavojingų bangų ir srovių.

„Hanna“ tapo ankstyviausia aštuntąja pavadinimą gavusia Atlanto vandenyno uraganų sezono audra, sakė Kolorado valstijos universiteto tyrėjas Philas Klotzbachas (Filas Klocbakas). Pasak jo, ankstesnė ankstyviausia 8-oji sezono audra buvo „Harvey“, susidariusi 2005 metų rugpjūčio 3-ąją.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Majamis, Florida, liepos 25 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode