Sprogimas

Vakarų Japoniją skalaujant smarkioms liūtims, kurios sukėlė didelių potvynių ir purvo nuošliaužų, potvynio vanduo šeštadienį apsėmė slaugos namus, kuriuose, kaip manoma, žuvo 14 žmonių.

Vakarų Japonijos Kumamoto regiono gubernatorius Ikuo Kabashima (Ikuo Kabašima) reporteriams pareiškė, jog minėti asmenys senjorams skirtuose slaugos namuose, kurie buvo užtvindyti, kai netoliese esanti upė išsiliejo iš savo krantų, buvo rasti „nekvėpuojantys ir sustojusia širdimi“.

Šis terminas Japonijoje paprastai vartojamas žuvusiems asmenims apibūdinti, kol jų mirtis nėra oficialiai patvirtinta.

Kiek anksčiau valdžios institucijos Kumamoto ir Kagošimos prefektūrose Kiūšiu saloje paskelbė daugiau kaip 76 tūkst. gyventojų evakuaciją.

Nors nacionalinė meteorologijos agentūra šiek tiek sumažino dėl liūčių šiose prefektūrose paskelbtą pavojaus lygį, ministras pirmininkas Shinzo Abe (Šindzas Abė) paragino vietos gyventojus „jokiu būdu neprarasti budrumo“.

Premjeras nurodė 10 tūkst. karių pasirengti prireikus nedelsiant prisijungti prie gelbėjimo operacijų ir pažadėjo, jog šalies vyriausybė „imsis visų būtinų skubių priemonių, nes jos prioritetas yra žmonių gyvybės“.

BNS

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode