Sprogimas

Rusijoje per praėjusią parą nuo koronaviruso infekcijos COVID-19 mirė rekordinis skaičius žmonių – 150, tačiau trečią dieną iš eilės nustatyta mažiau nei 9 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos pareigūnai.    

Remiantis oficialiais duomenimis, nuo epidemijos pradžios Rusijoje nuo COVID-19 mirė 3 249 žmonės, nustatyta iš viso 326 448 užsikrėtimo atvejai.

Pagal patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių šalis užima antrą vietą pasaulyje po Jungtinių Valstijų.   

Pastarąją parą šalyje nustatyti 8 894 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 7 144 žmonės nuo šios ligos pasveiko.  

Ketvirtadienį naujienų agentūros, remdamosi šaltiniais, pranešė, kad dėl įtariamos koronaviruso infekcijos gydomas Čečėnijos autokratinis lyderis Ramzanas Kadyrovas. Visgi jo patarėjai šios informacijos nepatvirtino. 

Šią savaitę į darbą grįžo COVID-19 persirgęs Rusijos vyriausybės vadovas Michailas Mišustinas. Jis gydėsi ligoninėje. 

Penktadienį Rusijos sveikatos apsaugos pareigūnai informavo, kad nuo COVID-19 šalyje pasveiko iš viso 99 825 žmonės. 

Valdžiai tvirtinant, kad situacija stabilizuojasi, maždaug pusei milijono pramonės ir statybų sektorių darbuotojų buvo leista grįžti į darbą Maskvoje.    

Rusijoje, palyginti su kitomis didžiulių protrūkių apimtomis šalimis, užregistruota gerokai mažiau letalinių atvejų. Kritikai reiškia rimtų abejonių dėl oficialaus mirtingumo rodiklio ir kaltina valdžią, kad ji pateikia mažesnius skaičius siekdama nuslėpti tikrąjį krizės mastą.     

Rusijos sveikatos apsaugos pareigūnai sako, kad viena mažo mirtingumo rodiklio priežasčių yra tai, kad į statistiką įtraukiamos tik tiesiogiai koronaviruso nulemtos mirtys.   

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Maskva, gegužės 22 d. (AFP-BNS).

Budas.lt archyvo nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode