Sprogimas

Pirmoji Rusijoje šimtametė pacientė Pelagėja Pojarkova visiškai pasveiko nuo koronaviruso, trečiadienį pranešė Federalinė medicinos ir biologijos agentūra (FMBA).

„2020 metų gegužės 13-ąją, savo šimtmečio dieną, Pelagėja Michailovna Pojarkova buvo išrašyta iš Rusijos FMBA smegenų ir neurotechnologijos centro, pritaikyto priimti naujos koronaviruso infekcijos pacientus“, – sakoma FMBA pranešime.

Jame pažymima, kad P. Pojarkova yra pirmoji Rusijoje išrašyta COVID-19 pacientė, kuriai suėjo 100 metų.

P. Pojarkovai ligoninėje buvo taikomas planinis gydymas ir jos palatoje gulėjo pacientė, kuriai testais buvo nustatytas koronavirusas. Į FMBA smegenų ir neurotechnologijos centrą P. Pojarkova buvo atvežta su patvirtinta COVID-19 diagnoze ir atitinkamais simptomais. Pacientei buvo taikoma konservatyvi kompleksinė terapija, pranešė FMBA.

„Pelagėja Michailovna gimė Maskvoje. Didžiojo Tėvynės karo metais neteko vyro, liko viena su žindomu kūdikiu. Šiandien Pelagėja Michailovna gyvena drauge su dukterimi ir žentu“, – sakoma pranešime.

FMBA pasveikino senolę su jubiliejumi ir pasveikimu, palinkėjo stiprios sveikatos, žvalumo ir gerovės.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Maskva, gegužės 13 d. („Interfax“-BNS).

Budas.lt archyvo nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode