Sprogimas

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras paragino neskubėti atšaukti suvaržymų, įvestų siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą, nes „per neatsargumą“ gali kilti pavojus kovoje su pandemija pasiektiems šalies laimėjimams.   

Ketvirtadienį dienraštyje „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ publikuotame komentare ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas) sveikino visuomenėje vykstančias diskusijas dėl karantino priemonių švelninimo.

Tačiau jis pabrėžė, jog turint galvoje, kad „Vokietijai iki šiol geriau nei kitoms šalims sekėsi kovoti su šia krize, būtų neatsargu sukelti pavojų šiems sunkiai iškovotiems laimėjimams“.      

Vokietijoje iki šiol nustatyti beveik 162 tūkst. koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų, 6 467 žmonės nuo šios ligos mirė, rodo Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto kaupiami duomenys. Letalinių atvejų Vokietijoje yra maždaug ketvirtadaliu mažiau nei Jungtinėje Karalystėje ir Prancūzijoje, kuriose COVID-19 nustatyta panašiam skaičiui žmonių.    

J. Spahnas sakė, kad vyriausybė, užuot rizikavusi pasiektais laimėjimais, nori eiti į priekį mažais žingsniais.  

Kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį rengia derybas su 16-os Vokietijos žemių vadovais, su kuriais aptars, kokį poveikį užkrato plitimui daro taikomi suvaržymai.   

Vienas vyriausybės šaltinis sakė, kad šalyje ketinama leisti vėl atsidaryti maldos namams – bažnyčioms, mečetėms ir sinagogoms, bet tik laikantis griežtų sąlygų, kad nebūtų sudarytos sąlygos plisti koronavirusui.

A. Merkel ir žemių lyderiai po pasitarimo tikriausiai paskelbs planą, numatantį, kad pamaldų dalyvių skaičius turės būti ribojamas ir kad jie turės išlaikyti tinkamą atstumą vieni nuo kitų.

Vokietija praėjusią savaitę pradėjo švelninti suvaržymus. Buvo leista atsidaryti parduotuvėms, į mokyklas sugrįžo dalis moksleivių. Tačiau pareigūnai neteikia vilčių, kad greitai gali būti atšaukti dauguma suvaržymų.     

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Berlynas, balandžio 30 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode