Parama dėkojame




Sprogimas

Dunojuje apvirtus laivui su migrantais ir žmonių kontrabandininkais žuvo mažiausiai vienas žmogus, dar aštuoni dingo, penktadienį pranešė Rumunijos pasienio policija.

Laive, kuris mėgino kirsti Rumuniją nuo Serbijos atskiriančią upę, buvo 16 migrantų iš įvairių Azijos ir Afrikos šalių, taip pat du žmonių kontrabandininkai.

Laivas apvirto vėlai ketvirtadienį, netoli pietvakarinio Drobeta-Turnu Severino miestelio vėlai ketvirtadienį, naujienų agentūrą AFP informavo rumunų policijos atstovė Alexandra Gavan (Aleksandra Gevan).

„Pasienio policijos pareigūnai... pastebėjo Dunojaus upės vandenyse kelis asmenis, prašiusius pagalbos“, – nurodoma policijos pareiškime, kuriame priduriama, kad „buvo išgelbėti devyni asmenys, kuriems grėsė nuskęsti“.

Tarp išgelbėtųjų, kuriuos ištiko hipotermija, buvo aštuoni migrantai iš Sirijos, Irako, Jemeno, palestiniečių teritorijų, o vienas iš kontrabandininkų yra serbas.

„Laivui vos išplaukus iš Serbijos, jis ėmė leisti vandenį, – rašoma policijos pareiškime. – Išsigandę migrantai atsistojo ir laivas apvirto.“

Rumunija nepriklauso ES bevizei Šengeno zonai, todėl į šalį retai mėgina patekti migrantai.

Vengrijai uždarius savo sieną su Serbija, migrantams ir pabėgėliams tenka ieškoti kitų būdų pasiekti Vakarų Europą.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Bukareštas, balandžio 17 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode