Sprogimas

Indonezijos lyderis Joko Widodo (Džoko Vidodas) antradienį paskelbė nepaprastąją padėtį šalyje, dar kartą šoktelėjus koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirčių skaičiui ketvirtoje daugiausiai gyventojų turinčioje pasaulio valstybėje, tačiau nepakluso raginimams skelbti visuotinį karantiną. 

J. Widodo administracija yra griežtai kritikuojama, kad neizoliuoja didžiųjų miestų, įskaitant sostinę Džakartą. Šiame megapolyje, kur užregistruota daugiausiai mirčių nuo koronaviruso, gyvena maždaug 30 mln. žmonių.

Prezidentas daug nekalbėjo apie skelbiamą nepaprastąją padėtį, tik paprašė laikytis griežtesnės socialinės distancijos ir pranešė, kad papildomai skiria 1,5 mlrd. JAV dolerių (1,37 mlrd. eurų) socialinei pagalbai ir mažas pajamas turinčių darbuotojų subsidijoms.

Indonezijoje, didžiausioje Pietryčių Azijos ekonomikoje, dešimtys milijonai žmonių vos pragyvena iš savo menko darbo užmokesčio.  

„Siekdami įveikti COVID-19 [infekciją] pasirinkomę masinį socialinio atstumo laikymąsi“, – J. Widoko sakė žurnalistams. 

„Turime pasimokyti iš kitų šalių patirties, bet negalime jų mėgdžioti, nes kiekviena šalis turi jai vienai būdingų bruožų“, – pridūrė jis.

Antradienį Indonezijos valdžia pranešė, kad mirė 136 koronavirusu užsikrėtę žmonės, iš viso registruoti 1 528 infekcijos atvejai.

Tačiau manoma, kad tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius daugiau nei 260 mln. gyventojų turinčiame salyne yra gerokai didesnis.

Indonezijos gydytojų asociacija perspėjo, kad koronaviruso krizė yra gerokai didesnė, nei skelbiama oficialiai, o vyriausybės atsako į susidariusią padėtį planas yra „žlugęs“.

Džakartos gubernatorius pranešė, kad nuo kovo pradžios slapta palaidota beveik 300 į plastiką suvyniotų palaikų žmonių, kurie, kaip manoma, buvo užsikrėtę virusu arba jiems jau buvo patvirtinta ši infekcija.

Vienas įtakingas sostinės politikas ragino visiškai izoliuoti miestą.

Antradienį Indonezijos pataisų įstaigų agentūra pranešė, kad siūlys į laisvę paleisti maždaug 30 tūkst. kalinių, siekiant išvengti koronaviruso plitimo perpildytuose kalėjimuose. Iš viso Indonezijos kalėjimuose yra laikoma maždaug 272 tūkst. kalinių.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Džakarta, kovo 31 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode