Parama dėkojame




Sprogimas

Vokietijos Heseno žemės finansų ministras  Thomas Schaeferis (Tomas Šėferis) pasitraukė iš gyvenimo, veikiausiai apimtas „gilaus susirūpinimo“ dėl koronaviruso epidemijos padarinių ekonomikai, sekmadienį pranešė šio regiono vyriausybės vadovas Volkeris Bouffier (Folkeris Bufjė).

54 metų Th. Schaeferis šeštadienį buvo rastas negyvas netoli vieno geležinkelio bėgių. Vysbadeno prokuratūra nurodė, kad politikas veikiausiai nusižudė.

„Esame sukrėsti, negalime patikėti ir, visų pirma, nepaprastai nuliūdinti“, – sakoma V. Bouffier pranešime.

Heseno žemėje yra Vokietijos finansų sostinė Frankfurtas prie Maino, kur įsikūrusios tokių didžiųjų bankų kaip „Deutsche Bank“ ir „Commerzbank“ būstinės. Be to, šiame mieste įsikūręs ir Europos Centrinis Bankas.

Pastebimai sukrėstas V. Bouffier pasakojo, kaip Th. Schaeferis, Heseno finansų ministro poste dirbęs 10 metų, plušėjo „dieną ir naktį“, kad padėtų bendrovėms ir darbuotojams atlaikyti pandemijos poveikį ekonomikai.

„Šiandien turime manyti, kad jis buvo giliai susirūpinęs“, – sakė V. Bouffier, artimas šalies kanclerės Angelos Merkel sąjungininkas.

„Būtent šiuo sudėtingu laiku mums būtų reikalingas į jį panašus žmogus“, – pridūrė žemės premjeras.

Populiarus ir pagarbą pelnęs Th. Schaeferis jau seniai buvo laikomas galimu V. Bouffier įpėdiniu.

Kaip ir V. Bouffier, Th. Schaeferis priklausė A. Merkel centro dešiniajai Krikščionių demokratų sąjungai (CDU).

Jis paliko žmoną ir du vaikus.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Frankfurtas prie Maino, Vokietija, kovo 29 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode