Sprogimas

Kolumbijoje panika dėl koronaviruso protrūkio sekmadienį išprovokavo riaušes viename kalėjime, nusinešusias 23 kalinių gyvybes, pranešė pareigūnai.

Riaušės sostinėje Bogotoje esančiame kalėjime įsiplieskė didėjant nerimui dėl galimo viruso išplitimo pataisos įstaigų sistemoje.

Teisingumo ministrė Margarita Cabello (Margarita Kabeljo) sakė, kad smurtas susijęs su mėginimus surengti masinį pabėgimą. Anot ministrės, riaušės buvo dalis koordinuoto plano tarp kalinių, sukursčiusių neramumus 13-oje kalėjimų visoje šalyje.

Ministrė atmetė žmogaus teisių grupių kaltinimus, kad riaušės kilo dėl higienos ir sanitarijos normų nepaisymo kalėjimo sistemoje, itin nepasiruošusioje atremti pandemiją.

Sveikatos apsaugos ministras Jaime Manalichas (Chaimė Manaličas) sekmadienį paskelbė, kad „nuo ateinančios dienos visoje šalies teritorijoje nuo 22 iki 5 val. įsigalioja“ draudimas išeiti į gatves.

Kolumbijoje iki šiol patvirtinti 632 infekcijos COVID-19 atvejai, o savaitgalį buvo užregistruota pirmoji koronavirusu užsikrėtusio paciento mirtis.

Kaimyninis Ekvadoras, komendanto valandą įsivedęs antradienį, sekmadienį užfiksavo didžiausią mirčių ir naujų užsikrėtimo atvejų padidėjimą – šalyje per ne visą parą mirus septyniems žmonėms ir patvirtinus 257 naujus užsikrėtimo atvejus. Iš viso šalyje mirė 14 žmonių ir dar 789 pacientams buvo patvirtinta infekcija. 

Pagal koronaviruso epidemijos aukų skaičių Pietų Amerikoje pirmauja Brazilija, kur mirė 18 žmonių.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Montevidėjas, kovo 23 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode