Parama dėkojame




Daugiau nei 850 mln. jaunų žmonių arba pusė pasaulio moksleivių ir studentų negali mokytis savo mokyklose arba universitetuose dėl naujojo koronaviruso pandemijos, trečiadienį paskelbė Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO).

Susidariusią padėtį, kai 102 valstybės mokymo įstaigas uždarė visiškai, o dar 11 – iš dalies, UNESCO pavadino „precedento neturinčiu iššūkiu“.

„Daugiau nei 850 milijonų vaikų ir jaunimo – maždaug pusė pasaulio besimokančiųjų – negali eiti į mokyklas ir universitetus“, – sakoma JT organizacijos pareiškime.

„Besimokančių, kuriems uždrausta eiti į švietimo įstaigas, skaičius per keturias dienas išaugo daugiau nei du kartus“, – nurodoma jame, remiantis antradienio duomenimis.

„Mokyklų ir universitetų uždarymo mastas ir tempas meta precedento neturintį iššūkį švietimo sektoriui“, – pabrėžia UNESCO.

Pasak organizacijos, viso  pasaulio valstybės skuba užpildyti susidariusią spragą, organizuodamos tiesioginius užsiėmimus internetu ir ieškodamos kitokių sprendimų aukštųjų technologijų pagalba.

Kai kuriose šalyse pamokos yra vedamos per televiziją ar radiją.

JT švietimo, mokslo ir kultūros organizacija pranešė virtualiai rengianti posėdžius su įvairių pasaulio šalių švietimo ministrais, siekiant surasti geriausius sprendinius ir nustatyti švietimo prioritetus.  

„Dabartinė situacija kelia didžiulius iššūkius valstybėms vienodomis sąlygomis užtikrinti nepertraukiamą švietimą visiems vaikams ir jaunimui“, – sakoma UNESCO pareiškime.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Paryžius, kovo 18 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode