Sprogimas

Rusijos vyriausybė ir centrinis bankas antradienį išplatino bendrą pareiškimą, kuriuo paskelbė „paramos priemonių paketą“, siekiant sušvelninti koronaviruso pandemijos ir naftos kainų griūties padarius visuomenei ir ekonomikai.

„Šiuo metu negalima numatyti viso dabartinių įvykių ekonominio poveikio“, – pripažįsta Rusijos valdžios institucijos.

Pareiškime pažymima, kad svarbių ekonominių ir finansinių duomenų kol kas neturima, tačiau jau dabar akivaizdu, kad dalis šalies įmonių jaučia „sumažėjusią išorės paklausą, susiduria su komponentų tiekimo iš užsienio, finansinių išteklių stygiaus problemomis“.

Vyriausybė, glaudžiai bendradarbiaudama su centriniu banku ir regionų valdžios institucijomis, „padarys viską, kas būtina“, kad padariniai verslui ir visuomenei būtų kuo mažesni, sakoma pranešime.

Nuo kovo 9-osios Rusijos bankas stabdo rublio kurso nuosmukį, tarpbankinėje rinkoje parduodamas solidžias sumas užsienio valiutos iš oficialiųjų tarptautinių atsargų.

„Rusijos bankas ir toliau teiks rinkoms reikiamą rublio ir užsienio valiutos likvidumą, prireikus imsis reguliavimo priemonių, kad palengvintų finansų įstaigų prisitaikymą prie dinamiškai besikeičiančių rinkos sąlygų“, – teigiama pranešime.

Vyriausybė savo ruožtu nusprendė įvesti mokesčių atidėjimą oro vežėjams ir kelionių organizatoriams, smulkiajam verslui išplėsti mokesčių lengvatas, 1 procentiniu punktu subsidijuoti paskolas, atnaujinti sistemiškai svarbių įmonių sąrašą paramos iš valstybės teikimui, imtis kitų ekonomikos skatinimo priemonių.

Šis paramos priemonių paketas vertinamas 300 mlrd. rublių (4,05 mlrd. JAV dolerių), o prireikus bus plečiamas, teigiama pranešime.

Redaktorius Svajūnas Laukineitis

Maskva, kovo 17 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode