Sprogimas

Televizija „Pervyj Baltijskij kanal“ (PBK) nuo kovo 20 dienos neberodys „Latvijskoje vremia“ bei kitų Latvijai ir Estijai skirtų laidų dėl esą „vyriausybinių ir teisėsaugos organų neproporcingo ekonominio spaudimo“ televiziją valdančiai įmonei „Baltic Media Alliance“ (BMA).

BMA rinkodaros skyriaus vadovė ir atstovė spaudai Sindija Frydenberga pabrėžė, kad sprendimo priežastis yra spaudimas trečiai pagal dydį komercinei Latvijos televizijai.

Daugiau nebus kuriamos autorinės laidos „Za kadrom“ ir „Piat kopeek“, taip pat Estijai skirta laida „Novosti Estonii“.

„PBK tęs savo darbą, visi būsimi pakeitimai susiję tik su naujienų laidų rengimu. Tai priverstinis žingsnis. Mums labai skaudu, kad išorės sąlygos neleidžia mums užtikrinti darbinės aplinkos žurnalistams. Jais pasitiki mūsų žiūrovai, jie mokėjo žadinti jų susidomėjimą įvykiais valstybėje, kurioje gyvena mūsų žiūrovai ir jų vaikai. Norime padėkoti mūsų tarnybos darbuotojams už jų profesionalumą, lojalumą ir paramą, kurią jie kanalui teikė visus šiuos metus“, – sakė S. Frydenberga.

BMA priklauso PBK, kelios reklamos agentūros, televizijų platintojas „Tem LV“, leidykla „Print Media“, laikraščiai „MK Latvija“ ir „MK Estonija“.

Vasario 24 dieną Latvijos žiniasklaida pranešė, kad nuo kovo 20-osios PBK naujienų tarnyba bus likviduota, bet vėliau S. Frydenberga pareiškė, kad nereikia skubinti įvykių, nes svarstomi keli tolesnio darbo scenarijai.

2019 metų gruodį Latvijos valstybės saugumo tarnyba pradėjo baudžiamąjį procesą, tarp kurio įtariamųjų yra BMA vienas savininkų ir valdybos pirmininkas Olegas Solodovas. Jis įtariamas tarptautinių sankcijų Rusijai pažeidimu.

Pasak Latvijos valstybės saugumo tarnybos atstovo, tyrimo metu gauta informacija leidžia įtarti, kad iš anksto susitarusių asmenų grupė suteikė galimybę naudotis finansiniais ir ekonominiais ištekliais asmeniui, kuriam buvo įvestos Europos Sąjungos sankcijos už veiksmus, kenkiančius Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenumui.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Ryga, kovo 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode