Parama dėkojame




Prancūzijos pietiniame Marselio mieste apie 2 000 chirurginių kaukių buvo pavogta iš vienos ligoninės, visuomenėje tvyrant nerimui dėl naujojo koronaviruso protrūkio, antradienį pranešė sveikatos apsaugos tarnybos.

Kaukės buvo pavogtos iš ligoninės „Conception“, kurioje lankytis gali tik darbuotojai ir pacientai, kuriems reikalingos operacijos, naujienų agentūrai AFP sakė Marselio ligoninių valdyba (AP-HM).

„AP-HM nedelsdama pradėjo vidinį tyrimą, kad surastų kaltininkus“, – nurodė institucija.

Valdyba patvirtino, kad ligoninė turi pakankamai kaukių operacijoms tęsti įprastu režimu, bet nurodė, kad jų buvo užsakyta daugiau ir imtasi priemonių apsaugoti tiek apsauginių kaukių, tiek dezinfekuojančio gelio atsargas.

Žinia apie vagystę buvo paskelbta prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui) perspėjus, kad vyriausybė rekvizuos visas esamas apsauginių kaukių atsargas ir būsimą produkciją, tarnyboms reaguojant į koronaviruso protrūkį.

E. Macronas sakė, kad kaukės bus rezervuotos pacientams ir medicinos darbuotojams.

Prancūzijoje mirė jau keturi žmonės, kuriems buvo patvirtinta koronaviruso infekcija. Šalyje iš viso patvirtinti 204 užsikrėtimo šiuo virusu atvejai.

Apsauginės kaukės taip pat parūpo ilgapirščiams Japonijoje, kur vasario viduryje iš vienos ligoninės vakariniame Kobės mieste buvo nugvelbta apie 6 000 šių apsaugos priemonių.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Marselis, Prancūzija, kovo 3 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode