Sprogimas

Jau šešerius metus besitęsiantis karas Ukrainoje verčia susimąstyti ne tik apie sudėtingą padėtį karo zonoje, bet ir ypatingą dėmesį sutelkti į pafrontėje gyvenančius vaikus. Būdami neabejingais Ukrainos ekonominei ir socialinei krizei, 2020 metais Kovo 11-osios 30-mečio proga pafrontės gyventojams Ukrainoje koncertus dovanos Veronika Povilionienė ir Petras Vyšniauskas. 

Šios paramos iniciatyvos Ukrainos vaikams organizatoriai Lietuvos šaulių sąjunga ir Lietuvos Caritas kviečia pasirūpinti, kad nuo karo veiksmų nukentėję Ukrainos vaikai turėtų ne tik saugesnę bei labiau aprūpintą aplinką, bet ir geresnes mokymosi galimybes, reikalingus daiktus, muzikos instrumentus, higienos, buities priemones bei kitas būtinas prekes.

Situacija Ukrainoje

Jungtinių Tautų ir tarptautinės vaikų teisių konvencija praneša, kad dėl nesibaigiančių karinių konfliktų ir ekonominio žlugimo šalyje, rytų Ukrainoje daugėja vaikų, tapusių našlaičiais, o maistui, vaistams, higienos prekėms, drabužiams ir kitoms būtiniausioms reikmėms skirti biudžetai mažėja. 

Tikslus Ukrainoje valstybės globojamų vaikų skaičius nėra žinomas, kadangi skaičius vis auga, tačiau jis gali siekti nuo 95 000 iki 200 000 vaikų ir toliau didėti.

Ne mažiau iššūkių kelianti situacija yra ir pafrontės mokyklose, kadangi jose vaikams trūksta mokymosi priemonių, sportinio inventoriaus, nėra lėšų užklasinėms veikloms vesti, o klasės minimaliai aptvarkomos tik tėvų lėšomis. Mokyklose nėra sudarytos reikalingos ugdymosi sąlygos, todėl ateityje tai gali užkirsti kelią vaikams įgyti išsilavinimą, o tai dar labiau sunkintų ir taip komplikuotą šalies ekonominę padėtį. 

Saugesnė vaikystė ir ateitis Ukrainos vaikams 

Mes KARTU galime sukurti saugesnę vaikystę ir ateitį karo paliestose teritorijose augantiems Ukrainos vaikams padėdami jiems įsigyti reikalingų mokymosi priemonių, muzikos instrumentų, sauskelnių, maisto kūdikiams, higienos ir buities priemonių bei kitų reikalingų daiktų.

Šiais metais surinkta parama bus skirta dviejoms vaikų namų institucijoms Severodonecke ir mokyklai Novodružeske.

Prisidėti galite pervesdami aukas/paramą jums patogiu būdu:

→ per Paysera programėlę

→ per specialiai projektui skirtą sąskaitą: 

LT027300010137182270
Bankas: AB „Swedbank“
Gavėjas: Lietuvos Caritas
Pavedimo paskirtis: auka/parama Ukrainos vaikams

Aukoti galite iki kovo 8 d.

Ši tęstinė paramos Ukrainos vaikams iniciatyva yra vykdoma nuo 2017 m., siekiant ne tik nuvežti vienkartinę materialią paramą, tačiau ir užmegzti ryšį su vietos bendruomenėmis bei išreikšti palaikymą nuolatiniu dėmesiu.

Ankstesni projektai:

  • 2017 m. gegužės mėn. įvyko paramos Ukrainai koncertas Kauno įgulos karininkų ramovėje, koncertavo Šv. Kristoforo kamerinis orkestras. Už surinktas lėšas nuvežta parama Severodonecko vaikų namams ir kariams.
  • 2018 m. kovo mėn. įvyko paramos Ukrainai koncertas Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, koncertavo Šv. Kristoforo kamerinis orkestras. Kovo mėn. įvyko orkestro gastrolės rytų Ukrainoje, koncertai Severodonecko teatre, Novodružesko 25-oje mokykloje, Novodružesko muzikos mokykloje. Nuvežta parama Severodonecko vaikų namams, mokykloms Novodružeske, kariams.
  • 2018 m. gruodžio mėn. įvyko paramos Ukrainai koncertas Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, koncertavo Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir ukrainiečių grupė Okean Elzy.
  • 2019 m. balandžio mėn. už jungtinio koncerto metu surinktas lėšas nuvežta parama Severodonecko vaikų namams, Novodružesko, Lysyčansko, Krymskės ir Trechizbenkos mokykloms, kariams.
     

Lietuvos Caritas informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode