Sprogimas

Italija pirmadienį pranešė, kad šiauriniame Lombardijos regione mirė ketvirtas naujuoju koronavirusu užsikrėtęs žmogus – 84 metų vyras.

Lombardijoje, kur nuo šio viruso mirė trys žmonės, buvo imtasi karantino ir kitokių saugumo priemonių, mėginant suvaldyti ligos protrūkį, pranešė regiono sveikatos apsaugos departamentas.

Kaip sekmadienį sakė Italijos civilinės gynybos tarnybos vadovas Angelo Borrelli (Andželas Borelis), šalyje jau daugiau kaip 150 žmonių testais patvirtintas užsikrėtimas naujuoju virusu. Tai didžiausias patvirtintų atvejų skaičius Europoje.

Uždaryta 11 miestų ir miestelių – 10 Lombardijoje ir vienas kaimyniniame Venete. Maždaug 50 tūkst. gyventojų uždrausta išvykti.

Regiono pareigūnai nurodė uždaryti tokias susibūrimų vietas kaip barai, restoranai ir diskotekos.

Viruso plitimas sutrikdė tokius didelius renginius kaip Milano mados savaitė ir Venecijos karnavalas, buvo atidėtos futbolo rungtynės. Taip pat atšaukiamos operos garsiajame Milano teatre „La Scala“.

Dauguma Italijos atvejų užregistruota Lombardijoje – klestinčiame regione šalies šiaurėje. Juos galima susieti su 38 metų vyru, kurį pareigūnai vadina „pirmuoju pacientu“.

Italų tyrėjai minučių tikslumu bando atsekti šio vyro judėjimą pastarąsias kelias savaites: kur jis miegojo, valgė, vaikščiojo. Taip bandoma nustatyti visus žmones, galėjusius turėti kontaktų su juo.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Roma, vasario 24 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode