Sprogimas

Kaip susikurti elektroninį paštą?

Šiomis dienomis virtualius laiškus dauguma gauna žymiai dažniau, negu rašytus ranka. Ir būtent toks informacijos siuntimo variantas turi neabejotinus privalumus. Pradedant nuo to, jog laiškas gavėją pasiekia praktiškai tą pačią minutę, kai buvo išsiųstas. Ir baigiant tuo, jog tokiu siunčiant tokiu būdu galima ir sutaupyti, kadangi nereikia nieko mokėti už siuntimą.

O ir elektroninis paštas dažnu atveju gali būti sukuriamas visiškai nemokamai. Todėl pirmiausiai reikėtų pradėti nuo šios paslaugos tiekėjo pasirinkimo. Tačiau jų yra tiek daug, kad išsirinkti gali būti tikrai sudėtinga. O nenorint gilintis į kiekvieno siūlomas sąlygas bei techninius niuansus galima tiesiog pasitikėti pačiais populiariausiais. Kadangi jais sėkmingai naudojasi milijonai žmonių kiekvieną dieną. Tuomet beliks pasirinkti norimą elektroninio pašto adresą bei įvesti papildomus asmeninius duomenis. Dažniausiai tai bus vardas, pavardė bei gimimo metai. Po šių formalumų galėsite sėkmingai pradėti naudotis šiuo asmeniniu paštu. Jis padės ne tik greitai gauti, bet ir siųsti laiškus bei dalintis kita informacija.

Koks yra saugus elektroninis paštas?

Tai yra vienas iš svarbiausių ir pačių pagrindinių kriterijų, kuris aktualus praktiškai kiekvienam. Ir visai nesvarbu ar elektroninis paštas naudojamas oficialiai bei darbiniai informacijai siųsti, ar asmeniniams tikslams. Niekas nenorėtų, jog laiškai patektų į trečiųjų šalių rankas. Aišku, dauguma svetainių, kuriose siūloma galimybė susikurti pašto dėžutę, stengiasi pasirūpinti saugumu. Nors paprastam vartotojui, kuris nesidomi informacinių technologijų sritimi gali būti sudėtinga įvertinti ar pakanka siūlomo saugumo. Todėl ieškant tikrai saugaus varianto reikėtų vengti mažiau žinomų svetainių, kurios siūlo tokią paslaugą nemokamai ir tikrai neatrodo labai patikimos. Šiuo atveju geriausia rinktis labiausiai internete naudojamus bei žinomus variantus. Ypač jeigu neturite kažkokių specialių poreikių bei reikalavimų pašto dėžutei. O jeigu reikia kitokio sprendimo, tuomet tikėtina, jog reikės ieškoti ir tokia paslaugą siūlančių įmonių. Jos dažniausiai pateikia visą informaciją apie taikomas saugumo priemones, kurios užtikrina, kad el paštas būtų saugus. O jame esanti informacija nebūtų prarasta ar nutekinta.

Ką daryti užmiršus pašto dėžutės slaptažodį?

Šiuo atveju viskas labai priklauso nuo konkrečios svetainės, kurioje turite virtualų paštą. Jeigu el paštas prisijungti nepavyksta, dažniausiai galima pasirinkti variantą, jog pamiršote slaptažodį. Kadangi taip nutikti gali kiekvienam ir tokių situacijų pasitaiko pakankamai dažnai. Tuomet reikėtų pasinaudoti galimybe jį kažkaip atstatyti ar pakeisti. Tą lengviausia padaryti vadovaujantis pateiktomis instrukcijomis. Tačiau prieš tai reikės įrodyti, jog paštas priklauso tikrai jums. Jeigu registracijos metu nerodėte asmeninį telefono numerį, tada į jį gali būti atsiųsta žinutė su nauju slaptažodžiu arba prisijungimo kodu. Kitais atvejais gali tekti atsakyti į pakankamai specifinius klausimus, kurių atsakymų, tikėtina, pašaliniai žinoti negalėtų. Jie taip pat būna užduodami registracijos metu. Ir pateikus teisingus atsakymus galėsite pasiekti savo pašto dėžutę. O kartais gali tekti susisiekti ir su šios paslaugos tiekėjais, ypač jeigu naudojatės kažkokiu nestandartiniu variantu. Tačiau praktiškai visais atvejais slaptažodis gali būti atstatytas ir tikrai prieiga prie pašto dėžutės nebus prarasta.

21-305

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode