Sprogimas

Kas didžiausi favoritai laimėti UEFA Čempionų lygą

Populiariausioms Europos futbolo lygoms artėjant į pabaigą yra žaidžiamos ir lemiamos kovos UEFA Čempionų lygoje. Šiuo metu žaidžiamas ketvirtfinalis, kuriame susitinka „PSG“ prieš „Bayern“, „CIty“ prieš „Borrusia“, „Real“ prieš „Liverpool“ ir „Porto“ prieš „Chelsea“. Šios komandos sužaidė jau pirmą ratą ir iš karto prasidėjo kalbos, kad žais pusfinalyje ir kas turi didžiausius šansus laimėti taurę.

 

Galima sakyti, kad po pirmo rato dauguma komandų dėjo labai didelį žingsnį į priekį link pusfinalio, tik favoritu laikytas „City“ tikrai neužsigarantavo vietos, kadangi namuose laimėjo tik 2-1 ir išvykoje praleistas vienas įvartis gali viską apversti. Tačiau, Mančesterio komanda vis tiek yra laikoma kaip viena iš favoričių viską laimėti. Pagal online casino pateikiamus duomenis, galima matyti, kad favoritai yra būtent „City“ ir „PSG“ komandos. Lažybų bendrovėse koeficientai nuolat keičiasi, todėl bus labai įdomu stebėti, kokia situacija bus po atsakomųjų rungtynių.

 Mančesterio „City“ 

„City“ komanda žaidžia istorinį sezoną, kadangi vis dar turi galimybių laimėti net keturis titulus vieno sezono metu. Jeigu komandai tai pavyks padaryti, be jokių abejonių tai bus įsimintiniausias sezonas komandos istorijoje. Anglijos aukščiausia lyga jau beveik laimėta, todėl dabar visa koncentracija yra telkiama būtent į UEFA Čempionų lygą.

Pirmose rungtynėse komanda tikrai galėjo sužaisti geriau, jau per pridėtinį laiką pavyko įmušti lemiamą įvartį ir laimėti 2-1. Galima sakyti, kad į Vokietiją komanda atvyksta be jokio didelio pranašumo, kadangi „Borrusia“ komandos pergalė 1-0 viską apverčia ir „City“ komanda privalo mušti įvartį. Tai be jokių abejonių bus vienos iš įdomiausių rungtynių antrame rate. Nors „City“ neužsitikrino vietos pusfinalyje po pirmų rungtynių, ši komanda vis tiek yra laikoma favoritė ne tik žaisti pusfinalyje, bet ir laimėti UEFA Čempionų lygos taurę.

Paryžiaus „PSG“ 

Paryžiaus komanda jau ketvirtfinalyje gavo praeitų metų čempionus ir apie šią porą buvo kalbama labai daug. Visai neseniai šiek tiek apsivertė situacija, kai paaiškėjo, kad R.Lewandowski patyrė traumą ir turės praleisti ketvirtfinalį prieš „PSG“, tuo tarpu į Paryžiaus komandą po traumos sugrįžo Neymar.

Pirmos rungtynės parodė, kad ne veltui apie šią porą buvo kalbama itin daug. Nors „PSG“ išsiveržė 2-0, „Bayern“ komandai pavyko išlyginti rezultatą ir tik einant rungtynėms į pabaigą „PSG“ pelnė lemiamą ir labai svarbų įvartį. Pelnydami trečią įvartį ir laimėdami rungtynes jie pastatė „Bayern“ komandą į labai nepatogią padėtį, kadangi jiems jau laimėti 1-0 išvykoje prieš „PSG“ bus per mažai. Dėl to, „PSG“ šiuo metu yra dideliu žingsniu arčiau pusfinalyje ir tai be jokių abejonių pastato juos kartu su „City“ kaip pagrindiniais favoritais laimėti UEFA Čempionų lygos taurę.

Madrido „Real“ 

Madrido komanda įrodinėja, kad ir be C.Ronaldo gali siekti aukštumų. Šiuo metu Ispanijoje komanda vos keliais taškais atitolusi nuo pirmoje vietoje esančios kitos Madrido komandos, o UEFA Čempionų lygoje „Real“ yra viena koja pusfinalyje. Pirmas rungtynes laimėję 1-3 į Angliją vyks turėdami gan saugų pranašumą, tačiau atsipalaiduoti per daug tikrai nereikėtų.

Net ir patektus į pusfinalį „Real“ komanda, deja, bet nėra laikoma favoritė laimėti viso turnyro. Tiek „PSG“, tiek „City“ komandų šansai yra laikomi didesniais. Tačiau, jeigu bent viena iš šių komandų antrame ketvirtfinalio rate patirtų netikėtą pralaimėjimą ir nepatektų į pusfinalį, tuomet „Real“ šansai iš karto padidėja. Nereikia pamiršti, kad komandos sudėtyje yra nemažai likusių žaidėjų iš praeities sezonų, kai komanda ne kartą ir ne du tapo UEFA Čempionų lygos laimėtojais.

Londono „Chelsea“ 

„Chelsea“ šį sezoną dirba tyliai, tačiau žaidžia tikrai gerą futbolą. Ketvirtfinalyje galima sakyti, kad gavo vieną iš silpniausių komandų – „Porto“ ir jau pirmose rungtynėse išvykoje parodė, kad „Chelsea“ nėra pasiruošę sezono baigti taip anksti. Pirmas rungtynes laimėję 2-0, jie padėjo itin didelį žingsnį į priekį, kadangi „Porto“ komandai išvykoje reikės mušti ne vieną ir ne du įvarčius, jeigu norės eiti toliau.

Nors Londono komandoje nėra ryškių žvaigždžių, kurias buvome įpratę matyti, komanda žaidžia tikrai labai solidžiai ir svarbiausia – pergalingai. Vis tik, net ir patekus į pusfinalį, komandai gali būti labai sunku eiti toliau, jeigu teks žaisti prieš vienus iš favoritų. Jeigu komanda žais prieš „Bayern“, „PSG“ arba „City“ futbolininkus, tuomet didelė tikimybė, kad „Chelsea“ sezonas čia ir baigsis. Pagal tai, kokia yra situacija dabar, būtent „PSG“ ir „City“ turi didžiausius šansus laimėti UEFA Čempionų lygą.

21-259

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode