Sprogimas

Pastarąją parą nė vienas užsienietis nemėgino neteisėtai kirsti sienos – VSAT

paraSekmadienį pasieniečiai nefiksavo atvejų, kad draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą būtų bandę patekti neteisėti migrantai, pirmadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šeštadienį apgręžta 19 tokių užsieniečių, penktadienį – keturi, ketvirtadienį – 18. Trečiadienį, antradienį ir pirmadienį nebuvo neteisėtų bandymų patekti iš Baltarusijos.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių sekmadienį įleistų užsieniečių taip pat nebuvo.

Sekmadienį priešpiet ties Šalčininkų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje iššautas vienas šūvis.

Nuo pernai rugpjūčio pradžios, pasieniečiams suteikus teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą nepateko beveik 8,2 tūkst., tačiau kai kurie iš šių asmenų galėjo mėginti patekti į šalį ne po vieną kartą.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą pernai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Sekmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 30 iš Baltarusijos bandžiusių patekti neteisėtų migrantų, šeštadienį – 33, penktadienį – 50, ketvirtadienį – 32, trečiadienį – 42, antradienį – 39, pirmadienį – 42. Lenkijos pasieniečiai šeštadienį iš Baltarusijos neįsileido 46 tokių užsieniečių, penktadienį – 51, ketvirtadienį – 15, trečiadienį – 16, antradienį ir pirmadienį – po 68 kasdien.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode