Sprogimas

Vilniaus viešbučiai ir restoranai raginami siūlyti žmonėms vandentiekio vandenį

vandeniVilniaus valdžia ir didžiausia šalies vandentvarkos bendrovė „Vilniaus vandenys“ pakvietė sostinės viešbučius ir restoranus siūlyti klientams nemokamo vandens iš čiaupo. Taip siekiama padėti nuo pandemijos nukentėjusiam verslui bei mažinti aplinkos taršą plastiku. 

Antradienį Vilniaus rotušėje pristatyta bent tris mėnesius truksianti iniciatyva, jos metu „Vilniaus vandenys“ nemokamą vandenį siūlysiantiems restoranams ir viešbučiams žada kompensuoti iki 12 tūkst. stiklinių vandens. Renginio metu buvo pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas. 

„Su Vilniaus miesto savivaldybe norime pristatyti šią akciją „Gerk tyrą Vilniaus vandenį“ ir pakviesti pirmiausia dabar svetingumo visas įstaigas prisidėti prie šios akcijos, kad savo klientui, gyventojui, turistui galėtų pasiūlyti stiklinę nemokamo geriamo požeminio Vilniaus vandens“, – renginyje kalbėjo „Vilniaus vandenų“ vadovas Marius Švaikauskas. 

Pasak jo, Vilniaus vanduo yra kokybiškas, o be to, norima paskatinti atsisakyti vandens vartojimo plastiko taroje.  

„Čia jau atsiranda aplinkosauginis aspektas: jeigu jis tyras, geras, saugus vartoti – kodėl mes jį vartojame plastikiniuose buteliukuose? Šios dienos tikslas yra paskatinti visus gerti tyrą, sąlyčio su plastiku neturėjusį vandenį ir tausoti aplinką“, – kalbėjo M. Švaikauskas. 

Vilniaus meras Remigijus Šimašius įsitikinęs, kad perkant vandenį taroje už jį yra permokama. 

„Turime didžiulę privilegiją, kad gyvename mieste, kuriame iš čiaupo bėga daug vandens, jis yra pigus ir labai kokybiškas. Nors gyvenimas mūsų geras šiais laikais ir galima nusipirkti bet kokį buteliuką vandens, tačiau tai yra prekė, už kurią mes labiausiai permokame, gaudami mažesnės kokybės produktą“, – renginyje kalbėjo R. Šimašius.

„Todėl mano kvietimas yra gerti daug, nes tai yra sveika, ir gerti vandenį iš čiaupo, nes tai irgi yra sveika, nes tai yra pats geriausias vanduo“, – pridūrė jis.  

Prognozuojama, kad akcijos metu bus išdalyta mažiausiai apie 240 tūkst. stiklinių vandens.

M. Švaikauskas BNS sakė, kad į vandentiekio infrastruktūrą suplanuotos ypač didelės investicijos. 

„Turime tų iššūkių, bet turime trejų metų investicinį planą, kur investuojame apie 108 mln. eurų, tokių investicijų Vilniuje niekada nebuvo daroma į vandentiekį. Tai tam tikruose rajonuose atnaujiname ir statome gerinimo stotis, nes tikrai vandens kokybė dar kai kur šlubuoja, o vandens gerinimo procesai – nuolatinis mūsų darbas“, – sakė „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius. 

Memorandumą antradienį pasirašė ir miesto turizmo skatinimo agentūros „Go Vilnius“, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos, Lietuvos atsakingo verslo asociacijos bei verslo atstovai. „Vilniaus vandenys“ prie socialinės iniciatyvos kviečia prisijungti ir kitus verslus bei ne pelno siekiančias organizacijas. 

„Praėję metai viešbučių ir restoranų verslui buvo sudėtingi, o kai kuriems ir pražūtingi. (...) Tikiu, jog ši iniciatyva bus dar vienas įrodymas, kokių svarbių darbų galime nuveikti kartu“, – pranešime cituojama Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Iniciatyvos dalyviai gaus teisę savo patalpas pažymėti specialiu jos ženklu, bus sukurtas ir visuomenei pristatytas atsakingų bei draugiškų aplinkai verslų žemėlapis. 

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode